Összevonják a MiG és a Szuhoj repülőgépgyárakat

Az orosz harcirepülőgép-gyártás egységesítése érdekében összevonják a MiG és a Szuhoj vállalatot a Védelmi Ipari Komplexumon belül – közölte a fejlett technológia exportjára szakosodott Rosztyeh orosz állami vállalat sajtószolgálata.

A repülőgépek fejlesztésével, gyártásával, értékesítésével és szervizelésével foglalkozó egyesülést a MiG eddigi vezérigazgatója, Ilja Taraszenko fogja irányítani, aki emellett megtartja a Védelmi Ipari Komplexum műszaki együttműködésért felelős vezérigazgató-helyettesi posztját is. A Szuhoj eddigi vezetője, Igor Ozar távozik a vállalattól.

Az Interfax szerint 2017-ben a Szuhoj volt az orosz Védelmi Ipari Komplexum legjövedelmezőbb vállalata. 2018-ban a vállalat 114,5 milliárd rubel értékben teljesített szerződéses kötelezettségeket, a nettó nyeresége pedig meghaladta a 4 milliárd rubelt. A MiG bevétele ugyanebben az évben 89,5 milliárd rubel, a tiszta profitja pedig 3,5 milliárd rubel volt.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Oroszország felpörgetné a lezuhant Szuhoj gépek gyártását

Az oroszok szerint a NATO-nak túl gyors az új rakétájuk

Forrás: MTI

Friss hírek

A kávéról kicsit másképp (x)

Hatékonysági és újrahasznosítási lázban ég a világ, miért éppen a kedvenc forró fekete italunk alapanyaga lenne híján az alternatív felhasználási ötletekből, miért éppen a benne rejlő lehetőségeket ne aknáznánk ki?

Read More »