Idézést kapott Trump kabinetfőnöke

Büntetés terhe melletti idézést küldtek a demokrata párti törvényhozók Donald Trump kabinetfőnökének, Mick Mulvaneynek kedden.

A Donald Trump amerikai elnök alkotmányos felmentését célzó eljárás (impeachment) előtti vizsgálatokat folytató három képviselőházi bizottság vezetői azt követően küldték az idézést, hogy Mulvaney korábban nem volt hajlandó megjelenni a bizottságok előtti meghallgatáson.

Donald Trump veje és egyben tanácsadója, Jared Kushner és Mick Mulvaney, Donald Trump kabinetfőnöke sétál a Fehér Ház kertjében, 2019. november 4-én. EPA/MICHAEL REYNOLDS

A demokrata párti törvényhozók kiemelték: az eddigi vizsgálatok arra utalnak, hogy Mulvaney közvetlenül érintett abban, hogy Trump, a személyes ügyvédje Rudolph Giuliani és mások „közvetlen nyomást akartak gyakorolni Ukrajnára annak érdekében, hogy folytasson vizsgálatot vetélytársa, Joe Biden (demokrata párti elnökjelölt-aspiráns) ellen”.

  • Kapcsolódó cikkeink:

A kormány szerint nem Ukrajna miatt mondott le Rick Perry

Vizsgálat indult Rudy Giuliani ellen ukrajnai tevékenysége miatt

Megvan a Trump-Zelenszkij telefonbeszélgetés első áldozata

Mick Mulvaney a Fehér Ház legmagasabb rangú munkatársa, aki büntetés terhe melletti idézést kapott a képviselőházban folyó meghallgatásokra. Közben az is kiderült, hogy Rudy Giuliani egyik közvetlen munkatársa, Lev Parnas – aki ukrajnai születésű amerikai állampolgár – meggondolta magát, és hajlandó együttműködni a vizsgálódó törvényhozókkal.

Forrás: MTI

Friss hírek

Az USA húzza felfelé a világgazdaságot

Az Egyesült Államok tavalyi államháztartási hiányának példátlan pro-ciklikus bővülése felhajtóerőt adott a hazai fogyasztásnak, és ezzel egyidejűleg magyarázattal szolgált az amerikai gazdaság meglepő ellenállóképességet jelző tavalyi növekedésére is.

Read More »