A kínai jegybank tovább csökkenti a bankok kötelező tartalékrátáját

A kínai központi bank csökkenti a bankok kötelező tartalékrátáját (RRR) és további csökkentést engedélyez októberben és novemberben. A likviditásnövelő intézkedéssel a kormány élénkíteni tervezi a lassuló gazdaságot és részben ellensúlyozni szeretné a Kínával szembeni amerikai kereskedelmi megszorítások kedvezőtlen hatásait.

A jegybank pénteken közölte, hogy az 50 bázispontú csökkentés szeptember 16-án lép életbe, de bankok egy szűk körének további 100 bázispontú vágást tesz lehetővé. A kínai központi bank ezáltal hetedik alkalommal csökkenti a bankok kötelező tartalékrátáját 2018 eleje óta.

A szeptember 16-tól érvényes idei harmadik tartalékráta-csökkentés összesen 900 milliárd jüan (126,35 milliárd dollár) tőkét szabadít fel. A jegybank pénteken jelezte, hogy a kötelező tartalékrátát október 15-én és november 15-én tovább csökkenti.

  • Kapcsolódó cikkünk:

Friss hírek

A kávéról kicsit másképp (x)

Hatékonysági és újrahasznosítási lázban ég a világ, miért éppen a kedvenc forró fekete italunk alapanyaga lenne híján az alternatív felhasználási ötletekből, miért éppen a benne rejlő lehetőségeket ne aknáznánk ki?

Read More »