Távozik hivatalából a Fehér Ház szóvivője

A hónap végén távozik hivatalából Sarah Huckabee Sanders, a Fehér Ház vezető szóvivője – jelentette be Donald Trump csütörtökön.

Az amerikai elnök Twitteren közölte a hírt, tudatva egyúttal, hogy a szóvivőnő visszatér szülőföldjére, Arkansas államba. Trump sejteni engedte, hogy Huckabee Sanders a jövő évi választásokon indul az állam kormányzói posztjáért.

A 36 esztendős, háromgyermekes családanya három és fél évig volt a Fehér Ház szóvivőnője, és még Donald Trump politikai ellenfelei is elismerték a munkáját. Felkészült szóvivőként tartják számon, aki nem riadt vissza attól sem, hogy nem egyszer ütközzék újságírókkal. Édesapja, Mike Huckabee baptista lelkipásztor és republikánus politikus korábban Arkansas kormányzója volt.

Washington, 2019. június 14.
Donald Trump amerikai elnök (b) és Sarah Huckabee Sanders, a Fehér Ház szóvivője a börtönviselteknek segítséget nyújtó program sajtóeseményén a washingtoni Fehér Házban 2019. június 13-án. Sanders ezen a napon bejelentette, hogy a hónap végén távozik hivatalából. A 36 esztendős Sanders három és fél évig volt a Fehér Ház szóvivőnője.
MTI/EPA/Shawn Thew

Donald Trump bejelentése után nem sokkal Huckabee Sanders egy rendezvényen „élete megtiszteltetésének” nevezte szóvivői munkáját és így szerzett tapasztalatait. Mint fogalmazott: „egész életében kincsként őrzi” majd azokat. „Semmire sem lehetnék büszkébb, mint arra, hogy szolgálhattam a hazámat, és különösen arra, hogy ennek az elnöknek dolgozhattam” – mondta.

A rendezvényen megjelent az elnök is, aki dicsérően szólt róla. „Különleges embernek” és „harcosnak” nevezte, valamint megismételte javaslatát, miszerint Huckabee Sandersnek indulnia kellene a kormányzóválasztáson. „Sok mindenen mentünk keresztül együtt, Sarah kemény, de jó ember” – hangoztatta Trump.

Amerikai sajtóhírek szerint Sarah Huckabee Sanders az elmúlt hetekben magánbeszélgetésekben utalt rá, hogy fontolgatja indulását a kormányzói posztért. Donald Trump egyelőre nem szólt arról, hogy ki lehetne a szóvivő utódja.

Forrás: MTI

Friss hírek

Hogyan védd a lábaidat, ha sokat állsz? (x)

Vannak olyan szakmák, olyan munkakörök, amelyekben kifejezetten sokat kell állni. Akár egyhelyben, akár folyamatos mozgásban vagyunk, a lábunk nagy terhelésnek van kitéve. Hosszú távon ez okozhat lábdagadást, visszereket, súlyosabb esetben pedig trombózist is.

Read More »