A hétvégi erőszak után tűzszünettel próbálkoznak a Gázai övezetben

Tűzszüneti megállapodás jött létre Izrael és a palesztinok között a Gázai övezet környékén a hétvégén elszabadult erőszak megfékezése érdekében – közölték hétfő hajnalban palesztin források.

Egy név nélkül nyilatkozó forrás arról számolt be, hogy a tűzszünet helyi idő szerint 4.30-kor lépett életbe, és egyiptomi közvetítéssel sikerült tető alá hozni. Az egyezség létrejöttét egy másik palesztin forrás, valamint a Hamász egyik tévécsatornája is megerősítette.

Izraeli oldalról egyelőre nem erősítették meg, hogy sikerült megállapodni a fegyvernyugvásról. Viszont a helyszínen lévő tudósítók arról számoltak be, hogy az erőszak látványosan mérséklődött, mert Izrael déli részén napkelte előtt órákon át nem szólaltak meg a rakétatámadásra figyelmeztető szirénák, az izraeli hadsereg pedig nem számolt be újabb légicsapásokról.

Gáza, 2019. május 5.
Izraeli rakéta csapódik be Gázában 2019. május 5-én. Az előző nap reggele óta a palesztinok négyszázötven rakétát lőttek ki izraeli területekre, az izraeli hadsereg pedig erre válaszul légitámadásokat intéz övezetbeli célpontok ellen.
MTI/EPA/Haitham Imad

Az izraeli hadsereg tájékoztatása szerint szombat óta mintegy 650 rakétát lőttek ki az övezetből Izraelre. Izrael válaszul 320 célpontra mért csapást a Gázai övezetben. Izraelben négy ember halt meg, a palesztin oldalon pedig 19-en vesztették életüket vasárnap.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: MTI/Reuters

Friss hírek

A kávéról kicsit másképp (x)

Hatékonysági és újrahasznosítási lázban ég a világ, miért éppen a kedvenc forró fekete italunk alapanyaga lenne híján az alternatív felhasználási ötletekből, miért éppen a benne rejlő lehetőségeket ne aknáznánk ki?

Read More »