Megszavazták az olasz migrációs törvény szigorítását

Forradalomnak nevezte a nevével fémjelzett migrációs-biztonsági csomag elfogadását Matteo Salvini olasz belügyminiszter, miután a képviselőház kedd este megszavazta azt. A miniszterelnök-helyettesi tisztséget is ellátó tárcavezető egy későbbi sajtótájékoztatóján bejelentette: ellenzi az ENSZ globális migrációs csomagját.

Az olasz parlament alsóházában 336 képviselő szavazott igennel, 249 nemmel. A kormány bizalmi szavazásra bocsátotta a törvénycsomagot, amelyet ugyanígy fogadott el a szenátus is november 7-én.

Matteo Salvini már a szavazás eredménye előtt kijelentette, hogy a nevével fémjelzett rendelkezés-csomag forradalomnak számít, mivel minden korábbinál biztonságosabbá teszi az olasz városokat. Korábban azt mondta, ezek az intézkedések „szabályokat és rendet” kívánnak adni Olaszországnak.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Salvini egy későbbi sajtótájékoztatóján szót ejtett az ENSZ globális migrációs csomagjáról is. „Teljességgel ellene vagyok az ENSZ migrációs csomagjának. Nem látom be, hogy miért kell nemzetközi hatóságoknak határozniuk olyan ügyekben, amelyek az egyes államok illetékességébe tartoznak” – hangsúlyozta a tárcavezető.

„Miért kell a gazdasági bevándorlókat egy szintre helyeznünk a politikai menekültekkel?  XVI. Benedek pápa azt mondta: a migrációhoz való jogot megelőzi az a jog, hogy valaki a saját hazájában maradhasson” – hangoztatta a bevándorlásellenes Liga kormánypárt vezetője. Mint mondta, a másik kormánypárttal, az Öt Csillag Mozgalommal (M5S) fog egyeztetni a paktumról. „Ha nem sikerül megállapodnunk, a parlament fog dönteni a kérdésben” – fűzte hozzá.

Az ENSZ migrációs csomagjának szövegéről a világszervezet tagországai idén júliusban egyeztek meg. Deklarált célja a bevándorlás biztonságossá és legálissá tétele. Olyan kérdésekkel foglalkozik, mint a bevándorlók védelme, integrálásuk a fogadó országukba, illetve a saját országukba való visszajuttatásuk.

Forrás: MTI/APA

Friss hírek

Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »