Már Fehéroroszország is rakéták fejlesztésében látja biztonságát

Fehéroroszországnak új fegyverekre lesz szüksége, ha a NATO folytatja a terjeszkedést nyugati szomszédságában – jelentette ki kedden Aljakszandr Lukasenka fehérorosz elnök amerikai elemzőkkel tartott találkozóján Minszkben.

“Ha a NATO folytatja a megfélemlítésünket bázisok létrehozásával Lengyelországban vagy egyéb módon, Fehéroroszországnak hatékonyabb fegyverekre lesz szüksége, különösen rakétákra” – mondta Lukasenka a találkozón BelTA fehérorosz állami hírügynökség jelentése szerint.

Fehéroroszország már rendelkezik a rakétagyártáshoz szükséges iparral – tette hozzá az elnök, és biztosította hallgatóit afelől, hogy országa “nagy precizitású” ballisztikus rakétákat fejleszt ki.

Szavai szerint Fehéroroszország katonai doktrínája kizárólag védelmi jellegű. Lukasenka egyúttal azt mondta: nem látja szükségét annak, hogy bármely ország, akár Oroszország is, katonai támaszpontot létesítsen Fehéroroszország területén.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: MTI/EFE/TASZSZ

Friss hírek

11 havi mélyponton az euróövezeti BMI

A vártnál minimálisan nagyobb mértékben lassult az euróövezet gazdasági teljesítménynövekedése januárban, tizenegy hónapja a legkisebb emelkedést mutatta a londoni IHS Markit gazdaságkutató intézet beszerzési menedzser indexének hétfőn ismertetett előzetes értéke.

Read More »

Kiürítik a kijevi amerikai nagykövetséget

A brit külügyminisztérium vasárnap ismertetett értesülései szerint Moszkva Oroszországgal baráti viszonyt ápoló ukrán politikusokat akar hatalomra juttatni Kijevben. Az amerikai belügyminisztérium felszólította a Kijevben lévő amerikai nagykövetségen dolgozók családtagjait, hogy hagyják el az országot, mivel az orosz támadás bármikor megkezdődhet.

Read More »

Leave a Reply