A Munkáspárt nem akar megállapodás nélküli Brexitet

A brit Munkáspárt vezetője szerint „nemzeti katasztrófával” érne fel, ha Nagy-Britannia megállapodás nélkül „zuhanna ki” az Európai Unióból.

Jeremy Corbyn a legnagyobb brit ellenzéki erő Liverpoolban rendezett éves kongresszusának szerdai zárónapján felszólalva kijelentette: ha a konzervatív párti brit kormány nem tud egyezségre jutni az unióval a brit EU-tagság megszűnésének feltételrendszeréről, vagy ha lesz megállapodás, de azt a brit parlament leszavazza, a Munkáspárt új választások kiírásáért fog kampányolni.

Corbyn szerint a párt támogatni tudna egy olyan megállapodást, amelynek alapján Nagy-Britannia vámuniós kapcsolatrendszerben maradna az EU-val, és így nem lenne szükség a fizikai határellenőrzés visszaállítására Észak-Írország és az unióban maradó Ír Köztársaság között.

Ha azonban a konzervatívok nem tudnak elérni egy ilyen megállapodást, akkor át kell engedniük a kormányzást annak a pártnak, amely erre képes – tette hozzá.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Jeremy Corbyn a kongresszust záró szerdai felszólalásában nem említette közvetlenül az újabb népszavazás lehetőségét, sőt kijelentette, hogy a Munkáspárt tiszteletben tartja a brit EU-tagságról 2016-ban rendezett népszavazás eredményét, és elsősorban az új parlamenti választások kiírásának kikényszerítésére összpontosítja erejét, ha a kormány Brexit-tárgyalásai kudarcba fulladnak.

A Labour vezetője szerdai záróbeszédében hozzátette ugyanakkor, hogy ha az új választások kiírását nem sikerül elérni, akkor „minden más opciót” fontolóra kell venni.

Forrás: MTI

Friss hírek

100 millió eurós bírságot kapott a Continental

Még mindig nem csengett le teljesen a Volkswagen-csoportot 2015-ben megrázó dízelbotrány. A Continental most - közel 9 évvel később - kapott egy 100 millió eurós bírságot, amiért nem akadályozta meg, hogy alkalmazottai részt vegyenek a dízel-kibocsátási csalásban.

Read More »

250 forint osztalékot fizet idén a Mol

A Mol mintegy 198 milliárd forint osztalék kifizetéséről döntött a 2023-as üzleti évre vonatkozóan. Az egy részvényre jutó alap osztalék mértéke 150 forint, ezen túl a részvényeseknek mintegy 100 forint körüli rendkívüli osztalékot is fizetnek.

Read More »