Az amerikai befektetések számában már megmutatkozik a vámháború hatása

A nemzetközi kereskedelmi kapcsolatokban felerősödött feszültségek miatt visszaestek vagy elmaradtak amerikai befektetések az Egyesült Államok számos térségében – áll az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed szerdán közzétett jelentésében.

Az amerikai gazdaság elmúlt csaknem másfél hónapját áttekintő jelentés szerint a pótlólagos vámok bevezetésének szerény hatása volt, az input árakat ugyanakkor emelte, elsősorban a feldolgozóiparban.

A 12 vizsgált körzet többsége aggasztónak és bizonytalannak értékelte a kereskedelmi kapcsolatok jövőjét. Erre vezethető vissza, hogy számos körzetben az amerikai befektetések visszaestek vagy elmaradtak. A Fed konkrét példákat nem hozott fel ezzel kapcsolatban a jelentésében.

A Fed szerint az elmúlt hetekben „mérsékelten” nőtt az amerikai gazdaság, a munkaerőpiacot szűkülő kínálat és a szakképzett munkaerő hiánya jellemezte a vizsgált időszakban.

A Bézs Könyv megállapításait figyelembe veszi a Fed kamatdöntő bizottsága (FOMC), amely szeptember 26-án fejezi be kétnapos ülését.

  • Kapcsolódó cikkünk:

Forrás: MTI/Reuters

Friss hírek

Hogyan védd a lábaidat, ha sokat állsz? (x)

Vannak olyan szakmák, olyan munkakörök, amelyekben kifejezetten sokat kell állni. Akár egyhelyben, akár folyamatos mozgásban vagyunk, a lábunk nagy terhelésnek van kitéve. Hosszú távon ez okozhat lábdagadást, visszereket, súlyosabb esetben pedig trombózist is.

Read More »