Az EU menekültügyi lépéseit sürgeti az olasz kormány

Olaszország „előrelépést”  vár a migrációs politikában a szeptember 19-20-án Salzburgban tartandó informális EU-csúcstalálkozótól – hangsúlyozta hétfőn Giuseppe Conte olasz miniszterelnök.

Conte  a nap folyamán Rómában Donald Tuskkal, az Európai Tanács elnökéve folytatott megbeszéléseket. A találkozó után közzétett állásfoglalásában úgy fogalmazott, hogy a „bonyolult nyarat” követően az EU-nak kézbe kell vennie a dolgokat, s végre kell hajtania azokat a határozatokat, amelyeket a júniusi végi EU-csúcsértekezleten elfogadtak.

Conte hangsúlyozta: fontos, hogy kialakítsák a migránsok érkezését, elosztását és hazaszállítását szabályzó stabil és hatékony rendszert, mivel ez a mechanizmus szerinte „hitelessé, biztonságossá és szolidárissá” tenné Európát.

A közlemény szerint a hétfői megbeszélésen a két politikus a jövő héten esedékes informális salzburgi csúcstalálkozó előkészületeiről egyeztetett.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: MTI/APA

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »