A német kormány tovább próbálkozik az elektromos autók népszerűsítésével

Adókedvezménnyel ösztönözné az elektromos járművek szolgálati autóként való elterjedését a német kormány egy, a dpa hírügynökség által megtekintett törvénytervezet szerint.

A szolgálati járműveket magáncélra is használó alkalmazottaknak a jármű beszerzési értékének egy százalékát kellett havonta természetbeni járandóságként hozzáírniuk adóalapjukhoz.

A törvénytervezet ezt az egy százalékos adóalap-növelő tételt fél százalékra csökkentené a 2019 január eleje és 2021 decembere között vásárolt vagy lízingelt elektromos autók esetében. Az elektromos járművek magas beszerzési költségük miatt szolgálati járműként jelenleg nem túl népszerűek Németországban.

A törvénytervezet előreláthatólag a jövő héten kerül a Képviselőház elé. Korábban a Frankfurter Allgemeine Zeitung és a Spiegel online is megszellőztette már az értesülést.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: MTI/dpa

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »