Ausztria további menedékjogi szigorításokról döntött

Újabb szigorító intézkedésekről határozott az osztrák kormány szerdán a menedékjog terén annak érdekében, hogy felvegyék a harcot az illegális bevándorlással és a menekültstátusszal való visszaélésekkel szemben – jelentette be Sebastian Kurz osztrák kancellár bécsi sajtótájékoztatóján.

Heinz-Christian Strache alkancellár az újságírók előtt hangsúlyozta, hogy fontos lépésekről van szó, amelyek célja, hogy megszüntessék a visszaéléseket.

Az újonnan elfogadott szabályok értelmében:

  • az osztrák hatóságok ezentúl betekintést nyerhetnek a menekültek mobiltelefonjainak tartalmába, hogy adatokat szerezzenek a menedékjogért jelentkezők által korábban megtett útvonalról;
  • ha a menekülteknél van pénz, az osztrák hatóságok 840 euróig terjedő eljárási díjat számíthatnak fel;
  • azokat, akik bűncselekményt követnek el, azonnal őrizetbe veszik és kitoloncolják az országból, és ez a kiskorú bűnelkövetőkre is vonatkozik;
  • abban az esetben pedig, ha egy menedékkérő „vakációra” visszatér hazájába, akkor elveszíti tartózkodási jogait Ausztriában – fejtette ki Strache, aki egyúttal a kisebbik kormánypárt, az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) vezetője.

Sebastian Kurz is úgy fogalmazott, hogy a kormány olyan „intézkedéscsomagról” döntött, amellyel az esetleges visszaéléseket akarják kiküszöbölni.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: MTI/APA

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »