Németország nem kér a szíriai háborúból

Németország nem vesz részt a szíriai Dúmában történt vegyifegyver-támadás miatt a közel-keleti arab ország vezetése ellen esetlegesen indítandó katonai műveletekben – jelentette ki Angela Merkel német kancellár csütörtökön Berlinben.

Lars-Rokke Rasmussen dán kormányfővel folytatott megbeszélése után kettejük közös sajtótájékoztatóján kérdésre válaszolva kiemelte, hogy még nincs döntés arról, indul-e katonai művelet a damaszkuszi rezsim ellen a kelet-gútai Dúmában végrehajtott vegyifegyver-támadás miatt.

Amennyiben indul katonai akció, Németország nem vesz részt benne, de támogat minden erőfeszítést, amely világossá teszi mindenki számára, hogy a vegyi fegyverek használata elfogadhatatlan – mondta a német kancellár. Valamennyi lehetséges lépést meg kell vizsgálni, ami Németország számára elsősorban az ENSZ Biztonsági Tanácsában és a Vegyifegyver-tilalmi Szervezetben (OPCW) folytatott munka támogatását jelenti – tette hozzá Angela Merkel.

  • Kapcsolódó cikkeink:

A britek nem akarják, hogy országuk részt vegyen egy szíriai katonai akcióban

Szíria: Trump hajlandó lesz megfizetni az amerikai beavatkozás árát?

Forrás: MTI

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »