A világ élére állhat Ázsia

A stabil fejlődésben lévő Ázsia a világgazdasági növekedés élére fog állni az elkövetkező években a fejlett gazdaságok mérsékelt ütemű növekedése mellett – állapítja meg a kínai Hainan szigeti Boao városban rendezett ázsiai gazdasági konferencián kiadott tanulmány.

A vasárnap kezdődött háromnapos BFA (Boao Forum for Asia) gazdasági fórumon kiadott Asian Competitiveness Annual Report 2018 tanulmány szerint az ázsiai gazdaság a világgazdasági növekedés egyik legnagyobb motorja, mégpedig az integrálódó nemzetgazdaságok közötti egyre szorosabb együttműködésnek köszönhetően.

A kínai Új Selyemút Kezdeményezésnek (Belt and Road Initiative) köszönhetően felgyorsult a régióban a gazdasági integrációs folyamat, ami egyre nagyobb „fejlődési osztalékot” fizet a résztvevők számára, gazdasági stabilizációt, a fejlődési ütem gyorsulását és a jólét növekedését hozva magával.

A tanulmány szerint egyre több ázsiai gazdaság növekedési pályáját teszi meredekebbé a fokozódó innovációs tevékenység és az ennek köszönhetően előállított magasabb hozzáadott érték.

A fejlődésnek köszönhetően Ázsia egyre biztonságosabb gazdasági környezetté válik és visszaszorulnak a kockázati tényezők, ami a kormányzati és irányítási munka feltételeinek és hatékonyságának a javulását vonja maga után.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: MTI/Xinhua

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »