Két válságév után fellendült a svájci óraipar

A svájci óraipari szövetség kedden közölte, hogy az óraexport 2017-ben 2,7 százalékkal 19,9 milliárd frankra emelkedett, elsősorban az ázsiai kereslet bővülésének köszönhetően. A szövetség hasonló növekedésre számít idén is.

A darabszámot tekintve csökkentek az eladások, mert az olcsó termékek és a kvarcórák értékesítése visszaesett, értékben azonban ezt bőven kiegyenlítette a prémiummárkák iránti kereslet növekedése.

Ázsiában 4,8 százalékkal emelkedtek, ezen belül Kínában 18,8 százalékkal szöktek fel az eladások, míg Európában csak 2,6 százalékkal bővült, az Egyesült Államokban pedig 4,4 százalékkal csökkent az értékesítés.

Jó évet zárt a Swatch óraipari óriásvállalat is, amely olyan márkák mögött áll, mint az Omega, a Longines és a Tissot. A cég árbevétele 5,4 százalékkal 7,96 milliárd frankra, nettó nyeresége pedig 27 százalékkal 755 millió frankra nőtt.

Forrás: MTI/Reuters/dpa

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »