Egy koreai nyaralósziget vitte tavaly a legforgalmasabb légi útvonal címét

A világ legforgalmasabb repülőjáratait nem London és Párizs vagy New York és Los Angeles között kell keresnünk, sőt, egyetlen európai járat sem fért bele a top 10-be. A győzelmet átlagosan napi 178 járattal lehetett megszerezni. 

Egy kis dél-koreai nyaralósziget kiütötte a nagyvárosokat: a Dél-Korea partja mellett elhelyezkedő Jeju szigete és a főváros, Szöül közötti, kicsivel több mint egy órás útvonalon ugyanis az OAG Aviation Worldwide adatai szerint 65.000 repülőjáratot regisztráltak a tavalyi évben.

Ez átlagosan napi 178 járatnak felel meg, ami közel kétszerese a legforgalmasabb észak-amerikai útvonalnak: Los Angeles és San Francisco között 35.000 járat közlekedett 2017-ben, ami csak a tízes lista hetedik helyére volt elegendő.

A listát nagyrészt ázsiai városok közötti útvonalak dominálják, ami jól tükrözi azt is, hogy ez a régió a világ leggyorsabban fejlődő utazási piaca. Európai desztináció egyáltalán nem szerepel a top 10-ben, a legforgalmasabb európai útvonal az OAG összestésre szerint a Dublin-London Heathrow volt körülbelül 14,500 járattal, ami azonban a tizedik helyre befutó Peking – Shanghaj 30 ezres eredményének a felét sem éri el.

A tízes lista az útvonalakkal és az éves járatszámokkal: 

  1. Szöül – Jeju: 65 ezer
  2. Melbourne – Sydney: 54,5 ezer
  3. Mumbai – Delhi: 47,5 ezer
  4. Fukuoka – Tokió: 42,8 ezer
  5. Rio De Janeiro – Sao Paulo: 39,3 ezer
  6. Szapporo – Tokió: 38,4 ezer
  7. Los Angeles – San Francisco: 34,9 ezer
  8. Brisbane – Sydney: 33,8 ezer
  9. Fokváros (Cape Town) – Johannesburg: 31,9 ezer
  10. Peking – Shanghaj: 30 ezer
  • További cikkeink a témában:

Forrás: Bloomberg

Friss hírek

A kávéról kicsit másképp (x)

Hatékonysági és újrahasznosítási lázban ég a világ, miért éppen a kedvenc forró fekete italunk alapanyaga lenne híján az alternatív felhasználási ötletekből, miért éppen a benne rejlő lehetőségeket ne aknáznánk ki?

Read More »