Japán újabb szankciókkal bünteti Észak-Koreát

Tovább szigorította Japán a Phenjant sújtó gazdasági büntetőintézkedéseit, amikor újabb észak-koreai vállalatok vagyonának befagyasztását jelentette be pénteken a japán külügyminisztérium.

Az intézkedés 19, a pénzügy, a bányászat és a közlekedés területén tevékenykedő vállalatot érint. A szóban forgó cégekkel szemben az Egyesült Államok már korábban bevezetett szankciókat.

A tokiói külügyminisztérium hangsúlyozta: Japánnak a szankciók melletti elkötelezettségét mutatja, hogy ilyen egyoldalú lépést tesz még az ENSZ Biztonsági Tanácsának ülése előtt, amelyen az észak-koreai helyzetet vitatják meg pénteken New Yorkban. A japán kormányszóvivő elmondta: a legutóbbi, november végén végrehajtott észak-koreai rakétakísérletre válaszul döntöttek az újabb büntetőintézkedésekről.

Japán az Észak-Koreára nehezedő nyomás fokozásával azt akarja elérni, hogy Phenjan engedje haza azokat a japán állampolgárokat, akiket még az 1970-es és 1980-as években rabolt el, illetve hogy hagyjon fel atomfegyver- és rakétafejlesztési programjával.

Korábban írtuk:

Forrás: MTI/AP/dpa

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »