Politico: Tusk szerint eredménytelen a menekültkvóta-rendszer, más megoldás kell

Donald Tusk, az Európai Tanács elnöke arra kéri az európai uniós tagországok vezetőit, hogy jövő heti találkozójukon minősítsék „hatástalannak” a kötelező menekültügyi kvótákat, és különítsenek el több pénzt a migráció kezelésére – jelentette pénteken a Politico.

Tusk az uniós állam- és kormányfői találkozóra hívó levelének tervezetében azt írta, hogy „a kötelező kvóták kérdése rendkívül megosztónak, ez a megközelítés pedig hatástalannak bizonyult” – közölte a brüsszeli hírportál.

„Egyedül a tagállamok képesek hatékonyan kezelni a migrációs válságot”, míg az EU szerepe az, hogy ebben „minden lehetséges módon teljes körű támogatást nyújtson a tagországoknak” – olvasható a tervezetben a cikk szerint.

A tanács elnöke emellett úgy véli, hogy „stabil és hosszú távú finanszírozási mechanizmust” kell létrehozni a mostani ad hoc megközelítés helyett. Szerinte ennek kell lennie a következő hétéves uniós költségvetési ciklus egyik fő prioritásának. A migráció ügye a jövő heti EU-csúcs csütörtöki napirendjén szerepel.

  • Kapcsolódó cikkünk:

Forrás: MTI

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »