Csehország besegít az olaszoknak

Csehország 800 ezer euróval (250 millió forint) segíti a földközi-tengeri migrációs helyzet rendezését, ezenfelül igény esetén kész egy nagyobb rendőri egységet az olasz hatóságok rendelkezésére bocsátani – írta Milan Chovanec cseh belügyminiszter olasz kollégájának, Marco Minnitinek küldött levelében.

A cseh belügyminisztérium által pénteken nyilvánosságra hozott üzenetben a tárcavezető azt írta, hogy nyugtalansággal figyeli a Földközi-tenger középső részében honoló állapotokat.

„Tisztában vagyok a helyzet Olaszországra gyakorolt hatásával, éppen ezért szeretném Önnek felajánlani a Cseh Köztársaság kézzelfogható segítségét” – indokolta a döntéseket Chovanec. Prága azonban továbbra is elutasítja a menekültek áthelyezésére vonatkozó európai uniós kvótát – szögezte le a cseh tárcavezető.

„Egy ilyen lépés a Cseh Köztársaság nézete szerint ösztönzést jelentene további emberek számára, hogy visszaéljenek az európai menedékjogi szabályokkal az unióba való illegális belépés érdekében” – tette hozzá.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: MTI/APA

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »