Nem álmodik gyors nyereségről az Opel új gazdája

A PSA konszern legkésőbb 2020-ig nyereségessé kívánja tenni az Opelt az átvétel után – mondta Carlos Tavares, a PSA konszern vezérigazgatója a Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) hétfői számában megjelent interjúban.

Carlos Tavares közölte: a nyereségességhez vezető üzleti tervet az Opel vezetőségének az átvételt követő száz napon belül be kell majd nyújtania és érvénybe kell léptetnie. A FAZ értesülése szerint ennek szeptember 12-ig, a Frankfurti Autószalon kezdetéig meg kell történnie.

Tavares az interjúban azt is hangsúlyozta, hogy a meglévő vezetőséggel tervezi folytatni az Opel irányítását.

„Minden vezető munkatársra számítok, hogy velem tartson az előttünk álló úton. Azt azonban tudniuk kell, hogy semmi nem mehet tovább úgy, ahogy eddig” – fogalmazott.

Karl-Thomas Neumann, az Opel vezérigazgatójának állítólagos távozási terveire utalva úgy fogalmazott, hogy „mindenkinek meg kell hoznia saját személyes döntését”.

Az Opelnek németnek kell maradnia amennyire csak lehet, hogy kiegészíthesse a konszern többi márkáját – jelentette ki Carlos Tavares.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: MTI/APA/dpa

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »