Kirúghatják a Ford vezérigazgatóját

A részvény tőzsdei teljesítményével elégedetlen tulajdonosok nyomásának engedve, a Ford Motor Co. a vezetés átfogó átalakítása keretében hamarosan bejelenti Mark Fields vezérigazgató távozását – tájékoztatta egy belső vállalati forrás a Reuters hírügynökséget.

Értesülések szerint a Ford felügyelő bizottsága és Bill Ford elnök elégedetlenek a cég teljesítményével és több meggyőző bizonyítékot szeretnének látni az önállóan navigáló járművek, az elektromos autók és a mobilitási szolgáltatások fejlesztésre fordított összegek megtérülésére.

A Forbes magazin és a New York Times beszámolója szerint a konszern vezetését a Ford autonóm járművek fejlesztésével foglalkozó részlegét irányító James Hackett veheti majd át. A bejelentés még hétfőn megtörténhet.

A Ford részvényének árfolyama közel negyven százalékkal csökkent azóta, hogy Mark Fields három évvel ezelőtt átvette a vállalat irányítását. A Ford 43 milliárd dolláros piaci tőkeértéke már elmarad a Tesla 51 milliárd dolláros piaci tőkeértékétől.

Az amerikai autópiacon az eladások az utóbbi időkben csökkentek, a Ford eredménymutatói pedig elmaradnak a detroiti riválisok mögött.

A tavalyi rekordeladások után csökkenő autópiaci forgalom mind a három nagy amerikai autógyár eredményét hátrányosan érinti, mindegyikük lépéseket kényszerül tenni a veszteség elkerülésére.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: MTI/Reuters

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »