Drasztikusan csökkent a brit Konzervatív Párt népszerűsége

Egyetlen hét alatt 10 százalékot olvadt a brit Konzervatív Párt előnye a Munkáspárttal szemben a YouGov véleményfelmérő vasárnap közzétett adatai szerint.

A Sunday Times című lapban megjelent kimutatás alapján a Konzervatív Párt támogatottsága a választójogú lakosság körében 44 százalékos, míg a Munkáspárté 31 százalékon áll. Az előny 13 százalék, és számottevő így is, de egy hete még 23 százalék volt a különbség ugyanennek a véleményfelmérő cégnek az adatai szerint. Akkor a Konzervatív párt 48, a Munkáspárt pedig 25 százalékon állt.

A nagy-britanniai központú YouGov nemzetközi piackutató és közvélemény-felmérő cég legfrissebb adatgyűjtése során április 27-én és 28-án 1612 felnőttet kérdezett meg.

Nagy-Britanniában június 8-án előrehozott választást tartanak. A jelenlegi, 2015-ben megválasztott parlament mandátuma eredetileg 2020 májusában járt volna le.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: MTI/Reuters

Friss hírek

Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »