Mexikói drogbárók pénzéből építenék fel a határfalat?

Ted Cruz texasi republikánus szenátor helyi idő szerint szerdán arra tett javaslatot az Egyesült Államokban, hogy az El Chapo, vagyis Köpcös ragadványnéven elhíresült Joaquín Guzmán drogbárótól elkobzott 14 milliárd dollárból építsék fel az amerikai-mexikói határra tervezett falat.

Cruz szerint a pénzből futná az egész falra, amely biztonságosabbá tenné az Egyesült Államokat, és megakadályozná kábítószerek, fegyverek és bűnözők beszivárgását a határ túloldaláról.

A szenátor egyúttal bejelentette azt is, hogy lex El Chapót terjeszt a kongresszus elé annak érdekében, hogy a mexikói drogbáróktól elkobzott pénzeket a jövőben is költsék a falra.

Mint közleményében írja: „a drogkartellek pénzéből építkezni azt jelentené, hogy a gonosz mexikóiak fizetik meg a költségeket, azok a gonosz mexikóiak, akik a saját honfitársaikat is bűncselekményekkel, emberrablásokkal, gyilkosságokkal tartották félelemben”.

Ted Cruz javaslatát Jim Sensenbrenner wisconsini republikánus képviselő máris támogatásáról biztosította. Sensenbrenner szerint ráadásul ezzel a megoldással megkerülhető lenne a szenátus tehetetlenkedése is.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: MTI

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »