Donald Trump Angela Merkelt emelte ki a száznapos interjújában

Donald Trump hivatali ideje első száz napjának lejárta alkalmából interjút adott az AP-nek ahol szóba került az illegális bevándorlás, a párizsi terrortámadás és az Angela Merkellel történt találkozója is.

Az amerikai elnök hivatali ideje első száz napjának lejárta alkalmából adott interjút az AP-nek, és ebben egyebek között azt mondta, hogy „nyugodtak lehetnek” azok a fiatalok, akik gyerekként érkeztek az Egyesült Államokba, és illegálisan tartózkodnak ott. Bevándorláspolitikájának nem célpontjai a méltó élet reményében Amerikába bejutott fiatalok, csak a bűnözők – tette hozzá.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Pénzmegvonással fenyegetik az amerikai menedékvárosokat

Folytatódik az amerikai kormányzat és a bevándorlókat védő városok közötti harc

Az interjúban szó esett az e heti párizsi terrortámadásról is, mellyel kapcsolatban Trump kijelentette, hogy az eset minden bizonnyal hatással lesz a szavazás eredményére és növelni fogja Marine Le Pen támogatottságát, mivel ő áll ki leginkább a határok ellenőrzése mellett.

Szintén szóba kerültek a külföldi vezetőkkel történt találkozói, melyek közül az amerikai elnök Angela Merkel washingtoni látogatását emelte ki, mert meglepetésére „vele működött legjobban a kémia”, annak ellenére, hogy a bevándorlás kezelésének és a NATO finanszírozásának kérdéseiben nincsenek azonos véleményen.

Az elnök megemlítette a nemzetközi sajtóban felkapott elmaradt kézfogás esetét is, elmondta, hogy akkor már régóta tartott a találkozó, előtte már négyszer kezet ráztak, az újabb kézfogásra felhívó bekiabálást pedig egyszerűen nem hallotta.

Lehet valami a fentiekben, ma ugyanis épp egy olyan hírt publikált a brit Times, miszerint Angela Merkel meggyőzte Donald Trumpot, hogy Európával kössön szabadkereskedelmi megállapodást és ne részesítse előnyben az Európai Uniót éppen elhagyni készülő Nagy-Britanniát.

Forrás: MTI / Washington Post

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »