Szárnyal a kínai gazdaság

A vártnál gyorsabb növekedési ütemet ért el az első negyedévben a kínai gazdaság a statisztikai hivatal hétfőn közzétett kimutatása szerint.

Az első negyedévben 6,9 százalékos éves GDP-növekedést ért el Kína, 2015 harmadik negyedéve óta a legmagasabbat. A Reuters hírügynökség által megkérdezett szakértők a tavalyi utolsó negyedévi 6,8 százalékkal megegyező GDP-növekedést jeleztek előre az idei első negyedévre.

A kormány a tavalyi 6,5-7,0 százalékos előirányzatnál alacsonyabb, „6,5 százalék körüli” GDP-növekedést tervez az idei évre. A tavalyi előirányzatból 6,7 százalékos növekedés valósult meg.

A makrogazdasági mutatók a konjunkturális lendület fokozódására utalnak. Az első negyedévben a termelőberuházások 9,2 százalékkal növekedtek, az ipari termelés pedig 6,8 százalékkal nőtt. Márciusban 7,6 százalék volt az ipari termelés növekedése. A kiskereskedelmi forgalom márciusban 10,9 százalékkal, az első negyedévben 10 százalékkal emelkedett. A kínai GDP 77,2 százalékát a belső fogyasztás adta az első negyedévben.

  • Korábban írtuk:

Forrás: MTI/dpa/Reuters

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »