Trump: kiigazítjuk a rossz kereskedelmi megállapodásokat

Donald Trump elnök aláírta pénteken az amerikai kereskedelmi deficit lefaragását és a tisztességtelen kereskedelem visszaszorítását célzó két, korábban beharangozott rendeletet.

A rendeletek értelmében Trump elnök utasítást adott kormányzata illetékeseinek, hogy vizsgálják meg az Egyesült Államok kereskedelmi hiányát, és dolgozzák ki a szükséges intézkedéseket azon országok ellen, amelyek megszegik a tisztességes kereskedelem szabályait.

A Fehér Ház Ovális Irodájában tartott aláírási ceremónián az elnök hangsúlyozta:

„Ma két olyan elnöki rendeletet írok alá, amely hangos és egyértelmű üzenetet küld az amerikai dolgozóknak és vállalkozásoknak, s amely megteremti a lehetőséget az amerikai gyáripar nagyszerű újjáéledésére. Most majd kiigazítjuk a rossz kereskedelmi megállapodásokat.”

A rövid beszédben szólt arról, hogy utazgatván szerte az országban, saját tapasztalatokat is szerzett arról, hogy a rossz kereskedelmi megállapodások milyen mértékben sújtják az amerikai dolgozókat. „Munkahelyektől és jóléttől fosztották meg országunkat” – szögezte le Trump.

Az egyik rendelet kilencven napot ad a kereskedelmi minisztériumnak arra, hogy jelentést készítsen a nagy kereskedelmi deficit okairól, a másik rendelet pedig a vámpolitika áttekintését írja elő, konkrétan az importvámok bevezetése lehetőségeinek vizsgálatára kéri fel a kereskedelmi tárcát.

Az aláírási ceremónia után Peter Navarro, a Fehér Ház újonnan létrehozott Országos Kereskedelmi Bizottságának vezetője újságíróknak azt hangsúlyozta, hogy a rendeletek nem Kína ellen irányulnak. „Ez a történet általában szól a tisztességtelen kereskedelemről és a túl alacsony vámokról” – fogalmazott Navarro.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: MTI

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »