Erősödött az EU-ellenesség Olaszországban

Kevesebb mint felére csökkent az utóbbi öt évben az Európai Unió támogatottsága Olaszországban a milánói egyetem kedden közölt internetes felmérése szerint, amelyből az is kiderül, hogy az olaszok több mint hatvan százaléka nem ellenezné az EU-ból való kilépést sem.

Az egyetem tudományos kutatócsoportja az olasz internetes közösségi oldalakon februárban közölt bejegyzések és vélemények alapján állította össze az EU-ról alkotott képet.

A felmérés szerint az Európai Unió támogatottsága 15,5 százalékra esett vissza a 2012-ben mért 40 százalékhoz képest. 2016 februárjában ez az érték 11 százalék volt.

Az EU-val szemben megfogalmazott bírálatok között szerepel a túlságosan szigorú gazdaságpolitika (35,1 százalék), a migránsválságra adott gyenge válasz (24,1), valamint az olaszok szerint szintén gyenge európai védelmi politika (8,7).

A vizsgálatból kiderül, hogy a Brexit hatására Olaszországban is egyre többen támogatnák az EU-ból való kilépést – a lakosság mintegy 60 százaléka.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: MTI

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »