Aláírták a tunéziai-olasz menekültügyi megállapodást

Az illegális migráció és az embercsempészet megfékezését, valamint a határok megerősítését szolgáló megállapodást írt alá csütörtökön Rómában Angelino Alfano olasz és Hemaisz Dzsinaui tunéziai külügyminiszter.

A megállapodást, amely alapvetően biztonsági, fejlesztési, kulturális, egészségügyi, oktatási és közlekedési együttműködésről szól, előző nap készítette elő római tárgyalásain Bédzsi Káid esz-Szebszi tunéziai elnök.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Tunéziával is egyezkedik az olasz kormány menekültügyben

Líbia nem kéri vissza a menekülteket

A csütörtöki aláírást követő sajtótájékoztatón Alfano hangsúlyozta, hogy ez a megállapodás nem az első a két ország között, hanem egy 2011 óta tartó közös küzdelem újabb állomása.

A római kormány ugyanilyen migrációs egyezményt írt alá február 2-án a nemzetközileg elismert líbiai egységkormánnyal, amelyet éppen szerdán semmisnek nyilvánított a Tobrukban működő rivális líbiai parlament.

Marco Minniti olasz belügyminiszter szerdán bejelentette, hogy a kormány fel akarja gyorsítani az illegális bevándorlók kiutasítását és szigorítani szeretné a menedékkérelmek elbírálását is.

Forrás: MTI/AFP

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »