Júliusban jöhet a Putyin – Trump találkozó

Vlagyimir Putyin orosz és Donald Trump amerikai elnök a G20 csoport hamburgi csúcstalálkozója előtt, júliusban találkozhat egymással – jelentette be a Kreml hétfőn.

Putyin és Trump szombaton beszélt telefonon, ezzel kapcsolatban Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő újságíróknak azt mondta, hogy az elnökök beszélgetése jó hangulatú volt.

“A jelenlegi helyzetben nem lehetséges bármilyen (az Oroszország elleni szankciók feloldásáról szóló) megállapodásról beszélni. Előbb meg kell állapodni a két elnök találkozójának időpontjáról és helyszínéről” – mondta.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Szergej Lavrov orosz külügyminiszter a két elnök szombati telefonbeszélgetéséről azt mondta, hogy az egymás iránti kölcsönös tisztelet jegyében zajlott.

Forrás: MTI

Friss hírek

Meglepetést okozott a francia előválasztás

Valérie Pécresse, a Párizs körüli Ile-de-France régió elnöke és Eric Ciotti dél-franciaországi képviselő jutott tovább csütörtökön a francia jobbközép Köztársaságiak (LR) államfőjelölt-választó szavazásának második fordulójába; előbbi a párt liberálisabb szárnyához, míg az utóbbi a legjobboldalibb, bevándorlásellenes szárnyához tartozik.

Read More »

Leave a Reply