Pusztító erejű rakétával riogat Észak-Korea

Észak-Korea bármikor készen áll, hogy újabb kísérletet hajtson végre interkontinentális ballisztikus rakétával – jelentette vasárnap a KCNA észak-koreai állami hírügynökség.

A phenjani rezsim – a KCNA szerint – az Egyesült Államok “anakronisztikus, ellenséges politikáját” teszi felelőssé a fegyverkezésért. Kim Dzsong Un észak-koreai vezető már január 1-jén arról beszélt: országa közel áll ahhoz, hogy újabb ballisztikus rakétát lőjön ki.

“Az interkontinentális ballisztikus rakétát bárhonnan és bármikor ki tudjuk lőni a Koreai Népi Demokratikus Köztársaság legfőbb vezetésének meghatározása alapján” – idézte a KCNA a phenjani külügyminisztérium egy meg nem nevezett szóvivőjét.

Az Egyesült Államok pár nappal ezelőtt úgy értékelte, hogy a tavalyi teszteknek köszönhetően Észak-Korea “minőségi javulást” ért el nukleáris és rakétaképességei terén. Szakértők szerint mindazonáltal a hadikommunista rezsim még évekre van attól, hogy pontos és megbízható interkontinentális ballisztikus rakétára tegyen szert, mellyel esetleg közvetlen csapást tudna mérni a mintegy 9000 kilométerre lévő Egyesült Államokra. Az amerikai külügyminisztérium egyelőre úgy véli, hogy Észak-Korea jelenleg nem képes arra, hogy nukleáris robbanótöltettel szereljen fel egy interkontinentális ballisztikus rakétát.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Ashton Carter amerikai védelmi miniszter vasárnap az NBC Meet the press című műsorában azt mondta: az észak-koreai atomfegyverek és ballisztikus rakéták “komoly fenyegetést” jelentenek az Egyesült Államokra, és Washington felkészült, hogy lelője az észak-koreai rakétát, ha az az Egyesült Államok “vagy barátai és szövetségesei” területe felé közelít.

Forrás: MTI

Friss hírek

Albániában vett bankot az OTP

Az OTP Bank 55 millió euróért megvásárolja a görög Alpha Bank albán leánybankját, az Alpha Bank Albániát. Az Alpha Bank Albánia jelenleg Albánia nyolcadik legnagyobb bankja közel 5 százalékos eszközarányos piaci részesedéssel, univerzális bankként a lakossági és vállalati szegmensben egyaránt aktív.

Read More »

Síelő Mikulások lepték el Newry lejtőit

Több mint 230 síelő és snowboardozó Télapó siklott vasárnap a Maine állambeli Newry sípályáján, hogy pénzt gyűjtsön jótékony célra. Az évente megrendezett esemény tavaly a járvány miatt elmaradt, de idén a Mikulások ismét visszatértek, hogy elindítsák a síszezont.

Read More »

Leave a Reply