Filmet csinálnak a Brexitből

Három filmgyártó cég is – köztük a Netflix – érdeklődik az iránt, hogy képernyőre vigye Nigel Farage vérlázító Brexit-kampányát, állítja Farage egyik munkatársa.

Ez egy újabb rendkívüli csavar lenne Farage számára, aki a brit politika pereméről érte el élete célját, mikor tavaly júniusban a britek az Európai Unióból történő kilépésre voksoltak az erről rendezett népszavazáson, és aki azóta összebarátkozott az újonnan megválasztott amerikai elnökkel, Donald Trumppal.

  • Kapcsolódó cikkünk:

A projektet a „The Bad Boys of Brexit” (A Brexit rosszfiúi) című könyv adaptációjának szánják, mely Arron Banks multimilliomos brit biztosító iparmágnás beszámolója Farage Brexit-kampányáról, amit szinte teljes egészében ő finanszírozott, állítja Andy Wigmore, Banks szóvivője.

„Három nagy stúdió is jelentkezett a könyv megfilmesítésének jogára, beleértve a Netflixet. Az ő képviselőikkel találkozunk január 19-én, Washingtonban” – nyilatkozta Wigmore a Reuters hírügynökségnek. Farage, Banks, Wigmore és köreikből még sokan mások Washingtonba utaznak Trump január 20-ai elnöki beiktatása alkalmából. „Meghívtuk őket (a stúdiók képviselőit) egy partira, melyre Trump csapata szintén hivatalos” – mondta Wigmore. A Netflix nem reagált azonnal a megkeresésre.

A Sunday Telegraph korábban beszámolt arról, hogy hollywoodi Warner Bros. is érdekelt az ügyben, ám nem volt világos, hogy azok között, akik megkörnyékezték Banks-t, a Warner Bros. képviselői is jelen voltak-e.

  • A könyvről bővebben
Banks könyvének alcíme: „Mesék a bajról, káoszról és gerillaharcról az EU népszavazás kampányában”. A kiadó honlapján a következőképpen jellemzik az alkotást: „Egy őszinte, cenzúrázatlan és rendkívül szórakoztató napló a kampányról, mely megváltoztatta a történelem menetét”.

Arra a kérdésre, hogy Farage szándékozik-e megjelenni a képernyőn mint saját maga, szóvivője azt mondta: „Igen, tervezünk egy Quentin Tarantino-féle cameót”, utalva ezzel a rendező azon szokására, hogy mellékszereplőként feltűnik egy-egy pillanatra saját filmjeiben.

Annak ellenére, hogy Farage hivatalosan visszavonult a politikai életből, még mindig a Brexit legjelentősebb „arcaként” tartják számon.

Forrás: Reuters

Friss hírek