Török veszteségek a szíriai hadműveletben

A török hadsereg azzal vádolta meg hétfőn az Iszlám Állam dzsihadista fegyvereseit, hogy legalább harminc civilt meggyilkoltak észak-szíriai fellegvárukban, al-Bábban.

A török vezérkar közleményében, amelyet az Anadolu állami hírügynökség idézett, arról számolt be, hogy előző nap az Iszlám Állam egy támadásban legalább harminc, a városból menekülni próbáló embert ölt meg – az értesülést független forrásból nem sikerült megerősíteni.

A dzsihadisták múlt héten szerdán 16 török katonát öltek meg, ez volt a legsúlyosabb katonai veszteség azóta, hogy tavaly augusztusban a török hadsereg Szíria északi részén hadműveletet indított az IÁ és a kurdok fegyveres csoportjai ellen. Recep Tayyip Erdogan török államfő szóvivője ugyanakkor hétfőn bejelentette: az Iszlám Állam 226 fegyveresét sikerült „ártalmatlanná tenni” az al-Báb környékén végrehajtott legutóbbi műveletek során.

A szíriai felkelők a török hadsereg támogatásával már hetek óta igyekeznek elfoglalni al-Báb városát.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: MTI

Friss hírek

250 forint osztalékot fizet idén a Mol

A Mol mintegy 198 milliárd forint osztalék kifizetéséről döntött a 2023-as üzleti évre vonatkozóan. Az egy részvényre jutó alap osztalék mértéke 150 forint, ezen túl a részvényeseknek mintegy 100 forint körüli rendkívüli osztalékot is fizetnek.

Read More »
Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »