Egész Szíriában rendet tesz Putyin

Aleppó „felszabadítása” után a következő lépés az egész Szíriára kiterjedő tűzszünet elérése és a béketárgyalások elindítása lesz – jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök pénteken, évzáró moszkvai sajtóértekezletén.

A béketárgyalások helyszíne Moszkva, Ankara, Teherán és Damaszkusz megállapodása alapján a kazah főváros, Asztana lesz. Orosz diplomáciai források szerint a tárgyalások január közepén kezdődnek majd. Putyin Kelet-Aleppó evakuálását a modern kor legfontosabb humanitárius műveletének nevezte.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Teljesen visszafoglalta Aleppót a szíriai hadsereg

Putyin: Oroszország minden agresszornál erősebb

Kijelentette, hogy az ankarai orosz nagykövet meggyilkolása nem vezet az orosz-török kapcsolatok megromlásához. Putyin szerint a terrorcselekmény rávilágított, milyen mélyen beszivárogtak a szélsőségesek a török biztonsági erőkbe, és most már hihetőbbnek tűnik számára, mint korábban, hogy az orosz katonai gép lelövését nem a legmagasabb szinten rendelték el Ankarában.

Forrás: MTI

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »