Elengedték a berlini terrortámadás gyanúsítottját

Elengedték a berlini kamionos merénylet korábban őrizetbe vett gyanúsítottját – közölte a német szövetségi legfőbb ügyészség kedden.

A nyomozás során mindeddig nem találtak olyan bizonyítékot, amely megalapozná annak gyanúját, hogy a korábban őrizetbe vett férfinak köze volt a tragédiához – közölte az ügyészség. Korábban a berlini rendőrfőnök közölte: nem sikerült igazolni, hogy valóban a gyanúsított ült annak a lengyel rendszámú kamionnak a volánjánál, amely hétfő este belehajtott a berlini karácsonyi vásár vendégeinek tömegébe. A sajtóhírek szerint pakisztáni származású menedékkérő tagadta, hogy köze lenne a történtekhez.

A Bild című német lap értesülései szerint különleges rendőri egységek mozgósításával házkutatást tartottak kedden az egykori Tempelhof nemzetközi repülőtér egyik hangárjában kialakított menekültközpontban, a gázolásos támadás gyanúsítottjának szállásán. A Bild a feltételezett támadót a 23 éves, Naved B. névre hallgató pakisztáni férfiként azonosította.

  • Kapcsolódó cikkeink:

A Thomas de Maiziere német belügyminiszter által kedden terrortámadásnak minősített tragédiának 12 halálos áldozata és 45 sebesültje van. De Maiziere kedd este, miután bejelentették, hogy a korábbi gyanúsítottat elengedték, közölte: a rendőrség nem csak egy nyomon indult el, a kezdetektől több szálon fut a nyomozás. Hozzátette: továbbra sem kétséges, hogy a gázolás merénylet volt, de az indíték még mindig nem ismert. Ezért sem zárható ki, hogy a tettes szökésben van. A belügyminiszter figyelmeztetett, hogy túl korai politikai következtetéseket levonni a támadásból. Közölte azt is, hogy egyelőre nem tudni, hány külföldi áldozata van a gázolásnak, de gyerekeknek nem esett baja.

Forrás: MTI

Friss hírek

A kávéról kicsit másképp (x)

Hatékonysági és újrahasznosítási lázban ég a világ, miért éppen a kedvenc forró fekete italunk alapanyaga lenne híján az alternatív felhasználási ötletekből, miért éppen a benne rejlő lehetőségeket ne aknáznánk ki?

Read More »