Az oroszok korszerűsítik Kuba fegyverarzenálját

Technológiai együttműködési megállapodást írt alá a honvédelem terén Kuba és Oroszország, Dmitrij Rogozin orosz miniszterelnök-helyettes pénteki közlése szerint Moszkva „módszertani” segítséget nyújt Havannának a fegyveres erők korszerűsítésében.

A csütörtöki havannai aláíráson részt vevő Rogozin hangsúlyozta: nem fegyverszállításról egyeztek meg, hanem segítségnyújtásról. Oroszország abban segít, hogyan kell hosszú távú programot kialakítani a fegyveres erők fejlesztéséhez és a haditechnikai eszközök felújításával kapcsolatos munkákhoz.

Rogozin rámutatott, hogy Oroszországnak megvannak az effajta segítséghez szükséges szakértői is, és emlékeztetett, hogy a kubai fegyveres erők az egykori Szovjetunióból kapott haditechnikai eszközöket használnak.

Először is létrehozzák a szükséges támaszpontokat a felújításhoz, szervízszolgáltatásokat végeznek az adott eszközökön, és új szállítmányok is érkeznek majd Kuba teljes védelmének biztosításához, hogy a szigetország fel tudjon lépni a modern kihívásokkal szemben – mondta az együttműködési megállapodásról a kormányfőhelyettes.

A TASZSZ orosz hírügynökség jelentésében nem tért ki arra, hogy Rogozin mit értett új szállítmányok alatt. Dmitrij Rogozin hozzátette: a segítségnyújtás Oroszország számára is előnyös lesz, különösen a robottechnológia terén.

Az egyezmény – amelyet kubai részről Ricardo Cabrisas Ruiz, a minisztertanács elnökhelyettese írt alá – 2020-ig hatályos.

  • Kapcsolódó cikkünk:

Forrás: MTI

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »