A szíriai kormány nem enged, nincs tűzszünet

A szíriai kormány nem hajlandó semmilyen tűzszünetet kötni Aleppóban, ha nem hagyja el a várost a keleti negyedeket még mindig uraló összes felkelő – olvasható a szíriai külügyminisztérium kedden kiadott nyilatkozatában.

“A kormány nem ad esélyt a lázadóknak arra, hogy újraszerveződjenek, és megismételjék bűntetteiket a megosztott városban” – ismertette a SANA szíriai állami hírügynökség a nyilatkozatot.

Hétfőn az ENSZ Biztonsági Tanácsa hétnapos aleppói tűzszünetet követelő határozatról szavazott, ám Oroszország és Kína megvétózta a javaslatot.

  • Kapcsolódó cikkünk:

Aleppó keleti felében a felkelők még mindig tartják magukat, igaz, a kormányerőknek már sikerült több negyedet visszahódítaniuk tőlük.

Az utóbbi három hét alatt a felkelők lövedékei 81 civilt sebeztek halálra a szíriai kormányerők kezén lévő városrészekben. A kormányerők 341 civil halálát okozták a felkelők területén.

Forrás: MTI

Friss hírek

Piaci körkép: megpihen a DAX a kétnapos rali után

Vegyes hangulatban kezdték a napot az európai indexek, a befektetők a meglévő oltások hatásosságát mérlegelik az új vírusvariánsra vonatkozóan. A BioNTech mely a Pfizerrel együtt gyárt vakcinákat, 6%-ot esett, miután egy tanulmány szerint az Omicron részlegesen ki tudja kerülni a kétdózisos vakcina nyújtotta védelmet. 

Read More »

Csökken az Omicron miatti aggodalom, 15.600 pont felett a DAX

Magasabban kezdték a napot az európai indexek, köszönhetően a kínai monetáris feltételek lazításának és annak, hogy az Omicron vélhetően mégsem lesz olyan negatív hatással a gazdasági fellendülésre, mint azt előzetesen gondolták. Másrészről viszont ez egyben azt is jelenti, hogy a jegybankok tartják magukat ahhoz, hogy elkezdik visszavonni a piaci ösztönző eszközöket.

Read More »

Leave a Reply