A szíriai kormány nem enged, nincs tűzszünet

A szíriai kormány nem hajlandó semmilyen tűzszünetet kötni Aleppóban, ha nem hagyja el a várost a keleti negyedeket még mindig uraló összes felkelő – olvasható a szíriai külügyminisztérium kedden kiadott nyilatkozatában.

“A kormány nem ad esélyt a lázadóknak arra, hogy újraszerveződjenek, és megismételjék bűntetteiket a megosztott városban” – ismertette a SANA szíriai állami hírügynökség a nyilatkozatot.

Hétfőn az ENSZ Biztonsági Tanácsa hétnapos aleppói tűzszünetet követelő határozatról szavazott, ám Oroszország és Kína megvétózta a javaslatot.

  • Kapcsolódó cikkünk:

Aleppó keleti felében a felkelők még mindig tartják magukat, igaz, a kormányerőknek már sikerült több negyedet visszahódítaniuk tőlük.

Az utóbbi három hét alatt a felkelők lövedékei 81 civilt sebeztek halálra a szíriai kormányerők kezén lévő városrészekben. A kormányerők 341 civil halálát okozták a felkelők területén.

Forrás: MTI

Felkapott hírek

Friss hírek

Kilőtt a Kia nyeresége

A dél-koreai autógyártó Kia Corporation nettó profitja a tavalyi összeg több mint tízszeresére nőtt az idei második negyedévben. Az óriási ugráshoz persze a tavalyi alacsony bázis is hozzájárult, de idén igen erős a kereslet a gyártó SUV modelljei iránt.

Read More »