Három százalék feletti mértékben nőtt az amerikai GDP

A vártnál nagyobb mértékben, két év óta a legnagyobb ütemben nőtt a harmadik negyedévben az Egyesült Államok hazai összterméke (GDP).

Az amerikai kereskedelmi minisztérium kedden azt közölte, hogy a július-szeptemberben 3,2 százalékkal bővült a GDP a múlt év harmadik negyedéhez képest – a még nem végleges adat meghaladta az első becslésben szerepelt 2,9 százalékot és a szakértők által várt 3 százalékot. A második negyedévben 1,4 százalékkal, az első negyedévben 0,8 százalékkal nőtt az amerikai gazdaság.

A harmadik negyedéves adat részben azért változott, mert a személyi fogyasztás az első becslésben szerepelt 2,1 százaléknál jóval nagyobb mértékben, 2,8 százalékkal bővült. A háztartások fogyasztása az amerikai GDP mintegy 70 százalékát adja.

A gazdasági növekedés felgyorsulása tovább növeli annak valószínűségét, hogy az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed decemberben emeli az irányadó kamatot.

  • Kapcsolódó cikkünk:

Forrás: MTI

Friss hírek

Kinek ajánlott a hajbeültetés? (x)

A kopaszodás nem visszafordítható folyamat, így a hajbeültetés bizonyul az egyetlen hatékony megoldásnak a problémára megszüntetésére. Felmerülhet azonban a kérdés, hogy alkalmasak vagyunk-e egyáltalán a beavatkozásra, illetve hogy milyen kritériumoknak kell megfelelnünk. 

Read More »