Megindult az információáramlás Trump kinevezetteiről

Három kormányzati vezető tisztségre kiválasztotta embereit Donald Trump leendő amerikai elnök, s ők elfogadták a felkérést – közölte pénteken Trump stábjának a hatalomátadás zavartalan lebonyolításáért felelős tisztségviselője.

A megválasztott republikánus elnök Mike Pompeo képviselőt kérte fel a Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) igazgatójának tisztségére. Nemzetbiztonsági tanácsadója Michael Flynn nyugalmazott tábornok, a Védelmi Hírszerző Ügynökség (DIA) egykori vezetője lesz, Jeff Sessions szenátor pedig igazságügyi miniszterként fog szolgálni a Trump-kormányzatban. A tisztségekkel kapcsolatos hivatalos bejelentés a nap folyamán várható – tette hozzá a neve elhallgatását kérő tisztségviselő.

Sessions kiválasztásával Trump egy őt a kampány során támogató szenátort jutalmazott, akinek vaskalapossága és a migráció témájában tett időként vérlázító kijelentései illeszkednek a megválasztott elnök által követett irányvonalhoz.

Az igazságügyi tárca leendő vezetője ellenzi, hogy a papírokkal nem rendelkező bevándorlók állampolgárságot kaphassanak az Egyesült Államokban, és támogatja Trump mexikói határfalra vonatkozó ötletét is. A 69 éves, tapasztalt jogásznak telefonon ajánlották fel a tisztséget a CBS News amerikai hírcsatorna értesülései szerint.

Trump stábjának csütörtöki közleményéből az derült ki, hogy a megválasztott elnököt lenyűgözte Sessions munkássága.
„Bár egyelőre semmi sem végleges és Trump többekkel is kapcsolatban van a kormányalakítás miatt, a leendő elnököt hihetetlenül lenyűgözte Sessions szenátor kiváló munkája” – állt a közleményben.

Az alabamai szenátor azonban ellenállásra számíthat kinevezése felsőházi megerősítése során. 1986-ban Sessions rasszista megjegyzések miatt 50 éven belül a második olyan szövetségi bírójelölt volt, akit nem erősítettek meg tisztségében.

Forrás: MTI

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »