Ayrault: Franciaország az USA szövetségese marad

Franciaország az Egyesült Államok szövetségese marad, de látnia kell, milyen új politikát folytat a következő amerikai elnök – hangsúlyozta szerda reggel Jean-Marc Ayrault francia külügyminiszter arra reagálva, hogy az amerikai elnökválasztás részeredményei alapján Donald Trump republikánus párti jelöltet választották elnökké.

Ayrault szerint a két országnak együtt kell munkálkodnia a stabilitásért és a világbékéért, és egy olyan világért, amely hatékony válaszokat ad a felmerülő kulcsfontosságú kérdésekre. A francia miniszter ugyanakkor hangsúlyozta, hogy Trump győzelme és a milliárdos üzletember személyisége „sok kérdést” vet fel. A tárcavezető a France 2 tévécsatornának nyilatkozva elmondta, hogy Párizsnak majd tisztáznia kell Washingtonnal néhány kulcsfontosságú ügyet, köztük a szíriai konfliktust, az Iránnal megkötött atomalkut és a párizsi klímavédelmi megállapodást.

  • Kapcsolódó cikkünk:

A tárcavezető mindazonáltal leszögezte: az Európa és az Egyesült Államok közötti kapcsolatoknak nem szabad gyengülniük. Ayrault szólt arról is, hogy az európai politikusoknak meg kell hallaniuk a Trumpra szavazók üzenetét.

Közben a Twitter közösségi oldalon Marine Le Pen, a francia jobboldali Nemzeti Front (FN) elnöke az amerikai elnökválasztás nyertesének nevezte Trumpot, és Európában az elsők között gratulált neki a győzelemhez. „Gratulálok az Egyesült Államok új elnökének, és a szabad amerikai népnek” – olvasható Le Pen üzenetében.

Forrás: MTI

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »