Utolsó szakaszban az USA elnökválasztás

Hillary Clinton, a demokraták elnökjelöltje két, a republikánus jelölt Donald Trump pedig három államban kampányolt szombaton.

A két elnökjelölt a kulcsfontosságúnak ítélt szövetségi államokat kereste fel: Hillary Clinton Dél-Floridában és a pennsylvaniai Philadelphiában, Donald Trump szintén Floridában, majd Coloradóban és Nevadában kampányolt. Mindkét elnökjelölt a kisebbségi csoportokat, elsősorban a spanyolajkú közösségeket és a társadalom leszakadóban lévő rétegeit igyekezett megszólítani.

Hillary Clinton Dél-Floridában először Miamiban, majd Pembroke Pines városkában a térség spanyolajkú és afroamerikai lakosságát győzködte, és a szakadó esőben – eltérve az előre megírt beszédtől – azt mondta híveinek: mindenki elnöke akar lenni, azoké is, akik nem rá szavaznak.

Közben a Florida nyugati partvidékén fekvő Tampa városában Donald Trump arra figyelmeztette a kampányrendezvény résztvevőit, hogy elnökként Clinton adót emelne, és ezzel kivenné a pénzt az átlagamerikaiak zsebéből, és azon dolgozna, hogy „gazdagabbá tegye baráti körét”.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Clinton szombaton este Philadelphiában kampányolt, a nagygyűlésén ezúttal is részt vett egy híresség: Katy Perry énekesnő. Trump este a nevadai Renóban tartott nagygyűlést, ám a rendezvényt incidens zavarta meg. Először valaki tiltakozni kezdett, mire Trump beszólt: „van itt egy pasas Hillary Clinton kampányától. Mennyit fizettek ezért, 1500 dollárt? Ok, vigyék ki innen!”. Ám ezzel szinte egy időben az elnökjelölt védelmét ellátó titkosszolgálat munkatársai váratlanul felugrottak a pódiumra, körbevették Trumpot és testükkel védelmezve lekísérték őt, miközben a közönség soraiból bilincsbe verve elvezettek egy férfit. Hogy mi történt, vagy történhetett volna, arról nem adtak ki tájékoztatást, egyes orgánumok tudni vélték, hogy a letartóztatott férfinél fegyver volt. „Senki nem mondta, hogy könnyű dolgunk lesz, de nem állíthatnak le bennünket” – mondta a pódiumra nemsokára visszatérő republikánus elnökjelölt. A kampányrendezvény után Trump közleményt adott ki, amelyben megismételte: „soha nem állíthatnak meg bennünket, Amerikát ismét naggyá tesszük majd”.

Egy szombati felmérés szerint – amelyet a Des Moines Register készíttetett a Mediacom Iowa Poll közvélemény-kutatóval közösen – Iowában Donald Trump hét százalékkal vezet Hillary Clinton előtt. Egy másik felmérés szerint a floridai korai szavazásokból Hillary Clinton előnye rajzolódik ki. Ugyanakkor Nate Silver, a pontos előrejelzéseiről híres közvélemény-kutató szombaton azt állította: Floridában várhatóan Donald Trump győz 52:47 arányban.

Forrás: MTI

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »