Kurz: az EU-török menekültügyi egyezmény csupán egyfajta B terv

Amennyiben meghiúsul a Törökország és az Európai Unió közötti menekültügyi egyezmény, meg kell vonni a pénzügyi támogatást Ankarától – jelentette ki Christian Kern osztrák kancellár egy vasárnapi lapinterjúban.

A Kronen Zeitung című osztrák lapnak a kancellár arról beszélt: senki nem értené, hogy miért kap a menekültek ellátásához Törökország anyagi támogatást, ha nem tartja be a menekültügyi megállapodást. Kern meglátása szerint a török kormány tudatosan törekszik a helyzet kiélezésére. A kancellár úgy véli: Törökországban lábbal tiporják az emberi jogokat.

Hans Peter Doskozil osztrák védelmi miniszter a hétvégén egy németországi lapnak úgy nyilatkozott, hogy a Törökország és az unió közötti megállapodás csak áthidaló megoldás lehet addig, amíg az EU felkészül a külső határok védelmére. „Erre már egyre kevesebb az idő” – mondta. Sebastian Kurz osztrák külügyminiszter szerint a megállapodás csupán egyfajta „B-terv” lehet, Európának pedig „A-tervre” van szüksége igazán.

  • Törökországgal kapcsolatos cikkeink:

A Törökország és az Európai Unió közötti menekültügyi paktum értelmében a Görögországba illegálisan beutazó migránsokat automatikusan visszatoloncolják Törökországba, amennyiben nem nyújtanak be menedékjog iránti kérelmet a görög hatóságoknak.

Az EU-török egyezmény értelmében Törökország visszafogad menekülteket Görögországból, cserébe az unió egyebek mellett pénzügyi támogatást nyújt a menekültek ellátásához.

Forrás: MTI

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »