Maradt a brit alapkamat

Nem módosította alapkamatát a Bank of England – a brit jegybank monetáris tanácsa csütörtökön bejelentett döntésével változatlanul hagyta a gazdaságélénkítő célú likviditásinjekció, vagyis a mennyiségi enyhítés keretösszegét is.

A Bank of England augusztusi kamatdöntő ülésén 0,25 százalékos újabb történelmi mélypontra csökkentette alapkamatát a több mint hét évig érvényben tartott 0,50 százalékról, amely szintén mélységi rekord volt. A jegybank abban a hónapban emellett 435 milliárd fontra (150 ezer milliárd forintra) emelte a mennyiségi enyhítésre fordítható állampapír-vásárlási keretet az addig kihelyezett 375 milliárd fontról.

Ezt az alapállást hagyta most változatlanul a Bank of England monetáris tanácsa. Korábban voltak olyan elemzői és piaci várakozások, hogy a brit jegybank ebben a hónapban 0,10 százalékra csökkenti alapkamatát, de az időközben ismertetett reálgazdaság aktivitási adatok alapján, tovább az erőtejes fontgyengülés miatt ezt a várakozást a piac azóta kiárazta, így a monetáris feltételek változatlanul hagyása nem jelentett meglepetést.

  • Kapcsolódó cikkeink: 

Forrás: MTI / Kitekintő

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »