Trump trágár beszéde miatt egyre több Clinton támogatója

Hillary Clinton amerikai demokrata párti elnökjelölt folyamatosan növeli támogatottságát és országosan már nyolc százalékkal vezet republikánus vetélytársa, Donald Trump előtt – állítja egy kedden ismertetett felmérés.

Az Ipsos közvélemény-kutató és a Reuters hírügynökség felmérésének eredménye szerint Hillary Clinton a múlt hetihez képest is növelte támogatottságát, és immár 45:37 százalék arányban vezet Donald Trump előtt. A felmérés szerint minden ötödik republikánus szavazó azt állítja: nőkre tett trágár megjegyzéseivel Trump alkalmatlanná tette magát arra, hogy az Egyesült Államok elnöke legyen. A közvélemény-kutatás a vasárnap esti elnökjelölti vita után készült. Clinton a múlt héten már 5 százalékos előnyt tudhatott magáénak, és ez az előny az elnökjelölti vita után 8 százalékosra hízott. A megkérdezettek 61 százalékát azonban nem különösebben izgatták Trump trágárságai, azt mondták, hogy „egy csomó férfi” szokott időnként ilyen társalgásba bocsátkozni, 46 százalékuk pedig leszögezte: nem tisztességes valakit olyan beszélgetés alapján megítélni, amelyet „nem más fülének szántak”.

  • Kapcsolódó cikkünk:

A megkérdezett republikánus szavazók 58 százaléka szerint továbbra is Trump kell legyen a párt elnökjelöltje, s 68 százalékuk azon meggyőződésének adott hangot, hogy a párt vezető politikusainak továbbra is őt kell támogatniuk. Ám miközben a megkérdezettek 45 százaléka Clintont támogatja és 38 százalékuk változatlanul Trump mellett teszi le a voksát, 18 százaléknyi azok aránya, akik egyik elnökjelöltre sem kívánnak szavazni.

Hillary Clinton elutasítottsága különösen az úgynevezett millenniumi nemzedék, azaz az ezredforduló környékén születettek és általában a fiatal korosztályok körében magas. A demokrata párti elnökjelölt keddi floridai kampánygyűlésén elsősorban ezeket a tartózkodó fiatalokat akarta megszólítani, s a számukra különösen kedves klímavédelemről, a globális klímaváltozás megoldandó gondjairól beszélt. A Miamiban tartott rendezvényen kampányolt először Clinton mellett Al Gore, aki Bill Clinton elnöksége idején alelnöke volt az Egyesült Államoknak, majd amikor George W. Bushsal szemben alulmaradt az elnökségért folytatott küzdelemben, visszavonult a politikától. Azóta környezetvédőként szerzett magának hírnevet.

Al Gore a kampánygyűlésen azt hangoztatta, hogy Hillary Clinton az az ember, aki képes megoldani az Egyesült Államok első számú gondját, a klímaválságot. Szót ejtett arról, hogy szerinte Donald Trump „klímakatasztrófába” sodorja Amerikát, ámbátor azt nem fejtette ki, hogy konkrétan mire gondol. Al Gore arról is beszélt, hogy minden egyes ember voksa rendkívül fontos, mert a verseny nagyon szoros. Ezzel összefüggésben emlékeztetett arra, hogy amikor 2000-ben Bush és ő volt a két elnökjelölt, akkor is szoros volt a verseny, sokan már neki gratuláltak, pedig a végén George W. Bush lett a győztes. Majd hangsúlyozta: nem szeretné, hogy ilyesmi még egyszer előfordulhasson.

Forrás: MTI

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »