A republikánus házelnök is kifarolt Donald Trump mögül

Donald Trump hétfőn ismét politikai kudarcot szenvedett, mikor Paul Ryan republikánus házelnök elhatárolódott az elnökjelölt zavaros kampányától.

Ryan elmondta egy kongresszusi képviselőkkel folytatott konferenciahívásban, hogy szerinte Hillary Clinton fogja megnyerni a november 8-ai választást. Hozzátette, hogy ennek ellenére ő mindent megtesz majd azért, hogy a Kongresszusban továbbra is a republikánusok legyenek többségben; a kampány további részében főleg erre a feladatra kíván összpontosítani.

A republikánus törvényhozók tanácskozására, illetve Ryan döntésére azt követően került sor, hogy a párt vezető politikusainak egész sora – köztük például John McCain arizoani, vagy Lisa Murkowski alaszkai szenátor, továbbá Alabama állam republikánus kormányzója, Robert Bentley – megvonta támogatását Trumptól, miután péntek éjjel nyilvánosságra kerültek Trump tizenegy évvel ezelőtt nőkről megfogalmazott becsmérlő szavai.

Trump a következőképpen reagált Ryan elhatározására, aki egyébként korábban is többször bírálta az elnökjelöltet: „Paul Ryan-nek több időt kellene töltenie a költségvetési egyensúllyal, valamint az illegális bevándorlás kérdésével, ahelyett, hogy szembemenne saját pártjának elnökjelöltjével”.

A házelnök egyébként leszögezte, hogy mindezek ellenére nem kívánja teljesen megszakítani a kapcsolatot Trumppal, és tisztázta: nem vonja vissza jóváhagyását.

  • Korábban írtuk:

Forrás: Reuters / MTI

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »