Trump: Nem vagyok szerelmes Putyinba

Donald Trump republikánus elnökjelölt szerda este Nevadában kampányolva ismét szót ejtett Vlagyimir Putyin orosz elnökről: visszautasította azokat az állításokat, hogy szereti az orosz államfőt.

A Las Vegasban kampányoló milliárdos üzletember az hangoztatta: „Azt mondják, hogy Donald Trump szerelmes Putyinba. Nem szeretem, nem utálom. Majd meglátjuk, hogyan működnek a dolgok. Talán jó lesz a viszony közöttünk. Talán rémes lesz a viszonyunk. Talán a kettő között lesz a viszonyunk”.

Az alelnökjelölti hétfői televíziós vitában a republikánus Mike Pence tagadta, hogy ő vagy Trump valaha is méltatta, erős vezetőnek nevezte Putyint, majd „kicsiny és keménykedő vezetőnek” minősítette. Trump feltehetően ezért is finomított azon, hogy mit gondol az orosz kormányfőről. A republikánus elnökjelölt egyébként korábban azt mondta, hogy Putyin jobb vezető saját országában, mint Barack Obama az Egyesült Államokban és leszögezte, hogy Oroszország értékes szövetséges lehet az Iszlám Állam elleni harcban. „Azt tudom csak mondani: ha kijövünk Oroszországgal és közösen a pokolba küldjük az Iszlám Államot, az az én részemről oké” – fogalmazott.

Trump kitért a kedd esti alelnökjelölti vitára is, és üdvözölte alelnökjelöltje, Mike Pence indianai kormányzó sikeres szereplését. „Fantasztikusak az értékelések róla, az enyém is és a felméréseké is” – fogalmazott Trump Pence teljesítményéről. A vitát követő első közvélemény-kutatások és sajtóelemzések egy része azt állapították meg, hogy az alelnökjelölti vitát felkészültségével, higgadtságával és érvelésével a republikánus alelnökjelölt nyerte meg. Jóllehet több amerikai médium is rámutatott már korábban, hogy az elnökválasztással kapcsolatos, általában internetes közvélemény-kutatások nem megbízhatóak.

Forrás: MTI

Friss hírek

Az USA húzza felfelé a világgazdaságot

Az Egyesült Államok tavalyi államháztartási hiányának példátlan pro-ciklikus bővülése felhajtóerőt adott a hazai fogyasztásnak, és ezzel egyidejűleg magyarázattal szolgált az amerikai gazdaság meglepő ellenállóképességet jelző tavalyi növekedésére is.

Read More »