Három évig nem lesz adóemelés Oroszországban

Három évig nem lesz adóemelés Oroszországban – jelentette ki Anton Sziluanov orosz pénzügyminiszter egy pénteki moszkvai szaktanácskozáson. Sziluanov elmondta, hogy hároméves költségvetést készít elő, amely konzervatív előrejelzéseken alapul.

„Semmiképpen nem érdemes a terveket az olajár vagy a szolgáltatásaink iránti kereslet növekedésére alapozni” – hangoztatta a miniszter, rámutatva, hogy az előző évek büdzséin éreztette hatását az indokolatlan optimizmus. Rámutatott hogy a világgazdaság fejlődési üteme lassul, és ha Oroszország a derűlátó prognózisokból indul ki, végül talán azzal kell majd szembesülnie, hogy a tervek eltúlzottak voltak és a költségvetésnek nincsenek eszközei.

A pénzügyminiszter javaslatot készített elő, amelynek értelmében tartalékalapokba helyezik az olajbevételek egy részét, hordónként számítva a 40 dollár fölötti többletbevételt. Sziluanov elmondta: az általa irányított tárca 2018-tól egy új, felhalmozó nyugdíjrendszer bevezetését tervezi. A csütörtöki 1,25 milliárd dolláros eurókötvény-kibocsátással kapcsolatban úgy fogalmazott, hogy az orosz értékpapírt a külföldi befektetők „úgy szétkapkodták, mint a forró pirogot”.

  • Korábban írtuk:

Forrás: MTI

Friss hírek

100 millió eurós bírságot kapott a Continental

Még mindig nem csengett le teljesen a Volkswagen-csoportot 2015-ben megrázó dízelbotrány. A Continental most - közel 9 évvel később - kapott egy 100 millió eurós bírságot, amiért nem akadályozta meg, hogy alkalmazottai részt vegyenek a dízel-kibocsátási csalásban.

Read More »

250 forint osztalékot fizet idén a Mol

A Mol mintegy 198 milliárd forint osztalék kifizetéséről döntött a 2023-as üzleti évre vonatkozóan. Az egy részvényre jutó alap osztalék mértéke 150 forint, ezen túl a részvényeseknek mintegy 100 forint körüli rendkívüli osztalékot is fizetnek.

Read More »