adóemelés

Adóemeléseket szorgalmaz az IMF és az USA

Az IMF javaslata ideiglenes extra adóval sújtaná azokat a vállalatokat, amelyek a koronavírus-járvány okozta gazdasági válság alatt is jól teljesítettek, az Egyesült Államokban pedig egy átfogó társasági adóemelés készül, ami az újabb gazdaságélénkítő csomag finanszírozására szolgálna és az adóelkerülés visszaszorítását célozza.

Read More »

Fokozódik a feszültség Franciaországban

Bár a francia kormány végül elindította a párbeszédet, az üzemanyagadó emelése ellen tiltakozó sárgamellényesek magát mérsékeltnek mondó csoportja "biztonsági okokból" lemondta a miniszterelnöki hivatalban keddre tervezett egyeztetést.

Read More »

Ismét erőszakba torkolltak a tüntetések Franciaországban

A francia rendőrség könnygázt és vízágyúkat vetett be az üzemanyagadó emelése ellen tüntető francia sárgamellényesek ellen szombaton Párizs központjában, mert át akartak törni egy rendőrkordont. A rendbontók kora este a város legelegánsabb részén gépkocsikat gyújtottak fel, kirakatokat törtek be és fosztogatni kezdtek. Több francia rendőrségi szakszervezet rendkívüli állapot kihirdetését szorgalmazta.

Read More »

Döntenek az adóemelésekről

Több helyi illeték- és adónem növekedhet jövő évtől, a székelyudvarhelyi önkormányzati szakbizottság által előterjesztett határozattervezet átlagban tíz százalékos növelést javasol.

Read More »

Drágul az élet Romániában

Október elsejétől drágul az élet Romániában. A növekvő gázárak mellett drágulnak az élelmiszerek is, továbbá újabb adókat, illetékeket vezetnek be.

Read More »