Titkosított üzenetekkel buktak le a török tanárok

A ByLock nevű titkosított üzenetküldő alkalmazás használata miatt adtak ki elfogatóparancsot 147 tanár ellen a közép-törökországi Kayseri városban a július 15-i puccskísérletet követő tisztogatások keretében – jelentette kedden az Anadolu török állami hírügynökség.

Ankara az Egyesült Államokban élő Fethullah Gülen hitszónokot és követőit teszi felelőssé a hatalomátvételi kísérletért, emiatt komoly tisztogatások indultak az országban, amelyek tanárokat, cégvezetőket, pénzügyi alkalmazottakat, újságírókat és köztisztviselőket is érintettek.

Török tisztségviselők szerint a ByLock titkosítási módszer szerepet játszott a puccskísérlet koordinációjánál is. A gyanú alapján az érintettek megsértették a török alkotmányt, kísérletet tettek a kormány megdöntésére, valamint fegyveres terrorszervezet tagjai.

A rajtaütésekben részt vevő 400 rendőr néhány tanárt már előállított, de az Anadolu nem közölt további részleteket.

Törökországgal kapcsolatos híreink itt érhetőek el.

Forrás: MTI / Kitekintő

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »