Folytatódik a tisztogatás Törökországban

A július 15-i katonai puccskísérletet követő nyomozások keretében már 27 ezer 424 alkalmazott munkavállalási engedélyét vonták vissza Törökországban – jelentette be Ismet Yilmaz oktatásügyi miniszter csütörtökön Ankarában.

Ankara az Egyesült Államokban élő Fethullah Gülen török hitszónokot és az általa kiépített „párhuzamos államot” teszi felelőssé az erőszakos hatalomátvételi kísérletért. Yilmaz kifejtette: az érintett személyek kapcsolatba hozhatóak a hálózattal, és többé nem dolgozhatnak sem állami, sem magánkézben lévő oktatási intézményben.

A miniszteri nyilatkozattal párhuzamosan az Anadolu török állami hírügynökség arról számolt be, hogy az athéni török nagykövetség két katonai attaséja eltűnt, miután a külügyminisztérium hazarendelte őket Ankarába átvilágításra. Egy név nélkül nyilatkozó török tisztségviselő szerint feltételezhetően Olaszországba szöktek. Elmondta: ha az értesülés beigazolódik, tájékoztatják az ottani szerveket, hozzátéve, hogy a hadsereg 160 tagja továbbra is szökésben van, köztük 9 tábornok is.

A tisztségviselő állítása szerint a bosznia-hercegovinai török nagykövetség katonai attaséjának hollétéről sem tudni, bár ezt a külképviselet sajtóreferense cáfolta, közölve: az attasét nem rendelték haza, jelenleg is Szarajevóban dolgozik.

Forrás: MTI

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »