USA elnökválasztás: Clinton nem hisz Trump bocsánatkérésében

Donald Trump republikánus elnökjelölt bocsánatot kért hevességéért, amely szerinte időnként a vitában elragadja őt.

A politikus csütörtök este Észak-Karolina Charlotte városában tartott kampánygyűlést, és először fordult elő, hogy bocsánatot kért korábbi sértő megjegyzéseiért.

A vita hevében és többféle témát érintve néha előfordul, hogy az ember nem válogatja meg a szavait vagy helytelen dolgot mond” – fogalmazott Donald Trump.  „Én ezt tettem, és sajnálom, kivált azokban az esetekben, amikor személyes fájdalmat okoztam vele” – fogalmazott, majd hozzátette: „túl nagy a tét a mostani választáson ahhoz, hogy ezek az ügyek felemésszenek bennünket”.

Donald Trump először mondott kampánybeszédet azóta, hogy lecserélte kampányának vezetőit, akikről a politikai elemzők azt feltételezik, hogy a korábbiaknál radikálisabb stílusra ösztökélik majd az elnökjelöltet.

Trump bocsánatkérésére azonnal reagált a demokraták elnökjelöltje, Hillary Clinton. Közleményt adott, amelyben hangsúlyozza: „megtudtuk, hogy a beszédíró és a súgógép is tudja, hogy sok minden van, amiért bocsánatot kell kérni” De ez nem volt több, mint jól megírt beszéd és az is marad mindaddig, amíg Trump nem nevezi meg, hogy sok sértése és megosztó kommentárja közül melyikért kér bocsánatot, és ha nem változtat hangnemén – tette hozzá.

Donald Trump egyébként csütörtökön rendőrökkel is találkozott, meglátogatott egy rendőrőrsöt, egy nappal korábban pedig kerekasztal-beszélgetésen is részt vett. Ez azt jelzi, hogy immár nemcsak nagygyűléseken kíván kampányolni, hanem a társadalom különböző rétegeit, csoportjait kisebb körben is szeretné megszólítani.

Új kampánymenedzsere, Kellyanne Conway csütörtökön reggel a CBS televíziónak adott interjújában, este pedig a Fox televízióban Sean Hannity műsorában hangsúlyozta: a kampány szervezettebb lesz, és Donald Trump ügyel majd arra is, hogy – amellett, hogy elmondja Hillary Clinton programjának hiányosságait – felvázolja a saját programjának elemeit, és megoldási javaslatokat is kínáljon.

Forrás: MTI

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »